Geen acceptgiro meer bij Belastingdienst

Hoe kan ik nu betalen?
"Investeer uw geld in belastingen, die stijgen altijd"

Geen acceptgiro meer bij Belastingdienst

De acceptgiro van de Belastingdienst verdwijnt per 1 juni 2023. In de brief die u voortaan krijgt van de Belastingdienst staat in plaats van acceptgiro een stuk informatie beschreven over hoe u uw belastingen en toeslagen kunt betalen. Er zijn drie manieren om te betalen bij de belastingdienst.

1. Via een automatische incasso

Met een automatische incasso wordt per een bepaald termijn een vast bedrag afgeschreven van uw rekening. Een automatische incasso is mogelijk voor de voorlopige aanslag inkomstenbelasting en zorgverzekeringswet, de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting en motorrijtuigenbelasting. U moet de Belastingdienst eerst machtigen om te betalen met een automatische incasso. Hiervoor moet u een machtigingsformulier invullen die u bij uw voorlopige aanslag krijgt.

2. Via mobiel of internetbankieren

In de brief die u ontvangt staat beschreven hoe u kunt betalen via uw mobiel of internetbankieren.

3. Via een overboekingskaart van uw bank

U kunt de boekingskaart opsturen naar de bank en zij regelen het verder voor u. De betaalinformatie beschreven in uw brief van de Belastingdienst hoeft u niet mee te sturen.

 Mocht u nog een oude acceptgiro thuis hebben liggen is deze niet meer bruikbaar. Heeft u na 15 mei een acceptgiro opgestuurd? Dan krijgt u van uw bank een bericht dat de acceptgiro niet wordt verwerkt. Betaal dan zo snel mogelijk op een andere manier.

In de ‘nieuwe’ belastingbrief staat tevens beschreven in welke termijnen u moet betalen, hoeveel u moet betalen, naar welk rekeningnummer u geld moet overmaken, welk betalingskenmerk van toepassing is en wanneer het bedrag betaald moet zijn. Indien u geld moet overmaken naar de Belastingdienst gebruikt de Belastingdienst normaliter het volgende rekeningnummer: NL 86 INGB 0002445588. Staat dit nummer niet op uw brief? Bekijk deze website voor alle rekeningnummers van de Belastingdienst om te controleren of het nummer daadwerkelijk van de Belastingdienst is.

 

Let tevens altijd goed op bij het betalen van aanslagen op het betalingskenmerk beschreven op de Belastingbrief. Het betalingskenmerk moet handmatig ingevoerd worden en kan per aanslag verschillen. Wees dus altijd nauwkeurig bij het invullen van het betalingskenmerk.

 

Krijgt u een brief van de Belastingdienst en heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op.Flavo Group