Payroll en uitzenden

Weet jij het verschil?
"FROM925 biedt altijd een oplossing die bij jou past!"

Payroll en uitzenden

Het vinden van goed gekwalificeerd personeel is vaak een uitdaging. Net als het tijdig en correct uitbetalen van werknemers houdende aan de juiste wet- en regelgeving. Wij kunnen u hierbij helpen. Binnen FROM925 bieden wij payrolling en uitzenden aan. Maar wat is nu het verschil tussen payroll en uitzenden?

In 2020 zijn wij begonnen met onze payrolldiensten. Vanaf dat moment zijn wij gestart met het overnemen van alle administratieve, financiële en juridische zaken van onze klanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tijdig en correct uitbetalen van personeel, het opmaken van loonstroken, ziek- en betermeldingen, urenregistraties, het opmaken van jaaropgaven en de betaling van loonheffingen en sociale premies. Daarnaast nemen wij de arbeidsrechtelijke risico’s over zoals doorbetalingsplicht bij ziekte, ketenaansprakelijkheid, naheffingsaanslagen en ontslagvergoedingen. Als werkgever bent u zelf verantwoordelijk voor het maken van afspraken over de werkzaamheden, arbeidsvoorwaarden en loon. Deze afspraken geeft u vervolgens aan ons door en wij zorgen voor de uitbetaling van het loon en het houden aan de arbeidsvoorwaarden. Wij zorgen ervoor dat de afspraken die u met uw werknemers maakt, voldoen aan de juiste wet- en regelgeving. De afspraken en arbeidsvoorwaarden die u met uw personeel maakt, behoren voor een payrollwerknemer hetzelfde te zijn als voor een vaste werknemer.

Voor een werknemer met een uitzendcontract hoeven de arbeidsvoorwaarden niet hetzelfde te zijn als bij vaste werknemers. Werknemers met een uitzendcontract bij ons houden zich namelijk aan de ABU Cao voor uitzendkrachten. Wanneer u werkzaam bent in een branche waar flexibiliteit vereist is, dan kan het een goede oplossing zijn om gebruik te maken van onze uitzenddiensten. Wij verzorgen de gehele werving en selectie en zorgen voor de juiste match tussen werkgever en werkzoekende.

Werving en selectie is dan ook één van de grootste verschillen tussen payrolling en uitzenden. Bij payrolling verzorgt u namelijk zelf de werving en selectie, tenzij u behoefte heeft aan ondersteuning, dan kunnen wij hierbij helpen. Een ander belangrijk verschil is de flexibiliteit bij payroll en uitzenden. Bij payrolling geldt namelijk de ketenregeling, wat inhoudt dat u maximaal drie contracten mag aanbieden in drie jaar tijd voordat u overgaat naar een vast contract. Bij uitzenden kunt u gebruik maken van meer flexibiliteit. De werknemer kan namelijk 5,5 jaar lang flexibele contracten krijgen. Het laatste verschil wat wij graag willen toelichten is de exclusiviteit. Wanneer u gebruik maakt van payrolling, dan is de payrollwerknemer alleen in dienst bij uw bedrijf. Bij een uitzendovereenkomst mag de werknemer werken voor meerdere bedrijven.

Twijfelt u over de juiste aanpak voor uw personeelsbeleid? En heeft u vragen over payroll en/of uitzenden? Of wilt u meer informatie over onze tarieven? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor een bespreking van de mogelijkheden.Flavo Group