Tanja

Een gevleugelde uitspraak die past bij de passie waarmee Tanja haar werk als HRM- en verzuimadviseur uitvoert. Ergens in haar DNA lijkt er een gen te zitten wat goed voor mensen wil zorgen. En dan niet aan het bed maar om ervoor te zorgen dat mensen - onder andere - aan dat bed kunnen staan zegt ze met een knipoog. Niets liever wil ze bijdragen aan het tot zijn recht komen van de talenten die mensen hebben. Want daarvan is ze stellig overtuigd, talenten en mogelijkheden heeft iedereen.

Als 18-jarige, net van school, rolde ze - door op het toenmalige Arbeidsbureau Tholen aan de slag te gaan - de wereld van het personeelswerk binnen. Om uit die wereld uiteindelijk niet meer weg te gaan. Korte tijd later maakte ze de overstap naar het toenmalige enige uitzendbureau zonder winstoogmerk. Daar kreeg ze nog meer passie voor het personeelswerk.

Ze wil in haar advieswerk vooral kijken naar de mens erachter. Maar zeker zo belangrijk het zakelijke deel daarbij niet uit het oog verliezen. Ze weet dat dit prima samen kan gaan wanneer het op de goede manier wordt begeleid.

De complexe wet- en regelgeving blijkt vaak voor onrust bij de betrokkenen te zorgen. Door alles stap voor stap op een rustige manier uit te leggen en aan te geven wat Tanja hierin voor beiden kan betekenen keert de rust vaak al snel terug. "In een korte tijd mag ik vertrouwen winnen van zowel de werkgever als de werknemer. Dat doe ik door transparant en bovenal gewoon mezelf te zijn. Door te luisteren naar het verhaal achter het verhaal en helder te schetsen wat ik met mijn kennis en kunde kan betekenen". Zonder daarbij soft te zijn, want ze staat als nuchtere Zeeuwse zeker met haar voeten in de klei. Stroopt ook graag haar mouwen op, zorgt voor kloppende dossiers, bewaakt wettelijke termijnen, trekt betrokkenen aan hun mouw en 'vertaalt' documenten van arbodiensten en bedrijfsartsen naar de praktijk. Zodat niemand zich daar zorgen over hoeft te maken of energie in hoeft te stoppen. Kan die energie mooi voor de belangrijke zaken worden gebruikt: herstel voor de werknemer en ondernemen voor de werkgever. 

Daar ligt volgens Tanja dan ook wat ze vanuit FROM925 voor MKB'ers en hun werknemers kan betekenen. Want ieder zijn vak. "Het geeft niet wanneer je er zelf niet zoveel vanaf weet. Ik weet ook van heel veel dingen niet zoveel af. Maar ik weet toevallig heel veel van verzuimbegeleiding af en daar kan ik echt verschil maken". En dat is nu net wat ze het allerliefste doet: verschil maken. Ontzorgen. Dienstbaar zijn. Voor werkgevers en werknemers.