Werkstress

19 Praktische tips voor werkstress
"Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1."

Werkstress

In 2022 noemde 34% van de werknemers werkstress als reden voor verzuim.

Werkstress is het ongezonde gevolg van te veel werkdruk. Werkdruk is de mate waarin de werknemer druk ervaart op het werk. Deze werkdruk hebben we nodig om prestaties te leveren en productief te zijn. Het ervaren van druk kan zijn het hebben van deadlines, de hoeveelheid aan werk, de moeilijkheidsgraad van het werk of de emotionele belasting die het werk met zich mee brengt. De werkdruk is te hoog wanneer de belasting van het werk en de belastbaarheid van de werknemer uit balans is.

Te veel werkdruk kan omslaan naar stressklachten. Werkstress kan ook een gevolg zijn van een arbeidsconflict, baanonzekerheid en/of privéomstandigheden. Op korte termijn leidt werkstress onder andere tot symptomen zoals hoofdpijn, hartkloppingen, piekeren, gespannen voelen, slecht slapen, verstoord eetpatroon en concentratieproblemen. Op lange termijn kan de werknemer overspannen raken en in een burn-out terecht komen. Een te hoge werkdruk en het ervaren van werkstress als gevolg daarvan willen we dus ten alle tijden vermijden.

Heeft u wel eens last van werkstress? Of bent u bang dat uw werknemers werkstress ervaren? FROM925 geeft 19 praktische tips mee om stress op de werkvloer te verminderen. Deze tips staan weergegeven in de onderstaande poster. Heeft u hulp nodig bij het implementeren van de adviezen? Of heeft u een zieke werknemer en weet u niet wat u moet doen? Neem dan contact met ons op.


Flavo Group