Geert

Als iedereen lekker door kan werken en een organisatie soepel loopt, dan heeft Geert het naar zijn zin. Dat geldt zowel voor de organisaties waar hij met de Flavo Group voor klaarstaat, als voor de Flavo Group zelf. Geert heeft oog voor detail en houdt altijd scherp in de gaten hoe iets nóg efficiënter kan. Samen met Peter geeft hij leiding aan de Flavo Group en alles wat daar onder valt.

Als je Geert rustig aan het werk ziet in zijn kantoor of als hij trots vertelt over een personeelslid van de Flavo Group die een flinke prestatie heeft neergezet, dan weet je: hier zit hij op z’n plek! Toch is het Geert niet aan komen waaien. Het duurde een tijdje voor hij erachter was wat hij wilde doen in zijn leven en het was geen makkelijk proces om daarop uit te komen. Misschien dat het daarom zo’n passie van hem is om ervoor te zorgen dat alles bij anderen goed en soepeltjes verloopt. En dat mensen alles uit hun carrière kunnen halen wat mogelijk is.

Ik geloof helemaal niet in van die gladde LinkedIn-profielen,” vertelt Geert. “Ik geloof wel in échte mensen en hoe ze kunnen groeien. En als ik ze daarbij kan helpen – of het nou gaat om ondernemers die bij ons aankloppen of ons eigen personeel, dan doe ik dat graag. We werken hier veel met personeel dat een doorstart heeft gemaakt in hun leven en pas later een stap richting accountancy heeft gemaakt. Dat zijn mensen met veel levenservaring en mensen die heel bewust voor dit vak hebben gekozen. Het is daarom prettig met ze samenwerken voor onze cliënten. We vinden het belangrijk dat iedereen - grote cliënten en kleine ondernemers - hetzelfde behandeld worden, namelijk met snelle en goede service. En dat doen ze.”

In de begintijd van de Flavo Group hield Geert zich vooral bezig met dienstverlening richting bedrijven waarbij de boekhouding en inrichting van (administratieve) processen de basis van de werkzaamheden vormde. Dat klinkt wat algemeen en dat is eigenlijk ook hoe Geert inzetbaar was. Want boekhouding is bij hem nooit alleen maar boekhouding. Met een achtergrond in organisatiekunde ziet hij heel snel hoe dingen efficiënter kunnen. “Als ik een cliënt kan helpen door zijn administratie te automatiseren zodat er geen schoenendoos meer vol achterstallige bonnetjes is en daar bovenop nog kan regelen dat hij of zij een beetje inkomstenbelasting minder hoeft te betalen…. Dan krijg ik een kick, hoor!”  

De werkzaamheden zijn in de loop van de tijd enigszins verschoven. Er is nu meer personeel en zij hebben een deel van de taken van Geert overgenomen. Geert werkt nu hoofdzakelijk sturend naar zijn personeel en adviserend naar zijn cliënten. Daarnaast is Geert zich gaan specialiseren in fiscaal- en arbeidsrecht. Daar valt een minstens zo grote kick uit te halen.

Geert: “Peter en ik geven intuïtief leiding aan het personeel. Wat zouden we zelf kunnen waarderen? En zo pakken we het dan ook aan. Ik zorg dat er structuur is en ruimte voor ontwikkeling. We beginnen elke dag met een koffiemomentje waarbij we de taken van de dag doornemen en bespreken hoe het gisteren is gegaan.

Die vaste patronen geven structuur. En dat kernwoord staat ook aan de basis van veel van de dingen die hij voor de cliënten van de Flavo Group realiseert. Geert: “Als je gestructureerd werkt, kun je efficiënter handelen en maak je minder fouten. En dan krijg je meer oog voor ondernemerschap. Je kunt het ook zo zien: Als je geen inzicht hebt in wat je uitgeeft en wat er binnenkomt, kun je geen plannen maken. Ik zorg dat ondernemers dat plaatje helder krijgen en we regelen, desgewenst, alles wat daarvoor nodig is. Dat kan variëren van een tankpasapp op de telefoon tot tweewekelijkse herinneringsmailtjes over de maandcijfers.” Helderheid, structuur en oog voor mensen... Als je even met Geert praat, snap je precies waarom het fijn samenwerken is met hem.