Joyce

Je hebt ambitieuze mensen die al hun plannen van de daken schreeuwen en je hebt Joyce. Die gaat gewoon aan de slag. Vóór ze bij ons kwam, werkte Joyce in de supermarkt en dat beviel goed. Vooral het contact met de klanten. En toch… “Ik had al een tijdje dat gevoel van ‘ga ik dit nou tot m’n pensioen doen?’ En toen ben ik gaan nadenken over wat ik vroeger nou leuk vond.

Zo kwam Joyce uit op een online Basiscursus Administratie en toen ze daar enthousiast van werd, kwam ze bij ons uit en hadden we een financieel assistent erbij. Het werk beviel net zo goed als de cursus. “Ik word er heel blij van om facturen in te boeken en dossiers helemaal op orde te krijgen. Ik geniet er echt van om ergens helemaal achteraan te gaan en het uit te pluizen. Ik wist niet van mezelf dat ik zo ordelijk was tot ik hier kwam werken.

Het is heel ander werk en er is iets minder direct en frequent contact met klanten. “Administratie is zo leuk dat ik het klantcontact niet echt mis. We hebben het hier onderling heel gezellig (lekker de draak steken met elkaar) en het fijne is dat ik hier word gestimuleerd en aangemoedigd. Er zijn veel complimentjes. Sociaal zijn ze hier heel sterk. En je kunt jezelf zijn. Ik pas er hier prima tussen in mijn houthakkersblouse.

De ambitie blijft. Joyce wil nog steeds doorgroeien. Na haar Basisdiploma Boekhouden behaalde ze haar Praktijkdiploma Boekhouden. “Toen had ik zelf bedacht dat ik mijn MBA wilde gaan halen. Ik vroeg of het goed was dat ik alvast wat boeken had besteld. Daar is toen wel heel hartelijk om gelachen. Natuurlijk mocht dat en het wordt vanuit hier nu ook geregeld.” Hoe verder Joyce groeit in haar functie, hoe meer contact ze ook weer heeft met cliënten. Heel anders dan voorheen, maar met minstens zoveel voldoening. “Ik vind het fijn om op een kantoor als dit te werken met een no-nonsense sfeer. Ik kan me goed voorstellen dat je als ondernemer ertegenop ziet om naar je boekhouder te gaan, maar hier wordt iedereen gelijk behandeld – het is dus heel laagdrempelig. En we hebben oog voor de menselijke maat. Ik kan hier echt wat betekenen voor mensen en dat voelt goed.