Peter

“Ik ben gewoon heel oplossingsgericht.” Met dat verraderlijk eenvoudige zinnetje vat Peter samen waarom het fijn samenwerken is met hem. Geen opsmuk en gedoe. Wel van alles regelen en je op het juiste spoor zetten.

Peter heeft jarenlange ervaring als accountant, maar is de laatste om zich te verliezen in cijfertjes en details. Die vertellen één verhaal, over hoe een onderneming ervoor staat, over de mogelijkheden die er zijn - en dat neemt hij goed in zich op. Maar de mensen achter die onderneming hebben net zo goed een verhaal en ook daar heeft hij oog voor. Peter overziet hoe zaken in elkaar zitten en komt van daaruit met oplossingen en mogelijkheden. Voor hem heel vanzelfsprekend ‘gewoon oplossingsgericht’ – voor de buitenwereld soms bijzonder en vaak de basis achter wat van een ‘probleemgeval’ transformeert in een succesvolle onderneming.

Peter houdt er niet van wanneer cliënten ‘nummertjes’ zijn. Dat gezegd hebbende: Peter heeft wel goed in beeld wie de eerste 25 cliënten ooit van de Flavo Group zijn en is er bijzonder blij mee dat we daar nog altijd voor werken. Peter: “Dat zegt wat over hoe trouw ze aan ons zijn en wij aan hen. Die klantentrouw, dat vind ik gewoon echt het mooiste aan mijn werk.”

Doordat er met veel klanten van de Flavo Group al een jarenlange relatie is, gaat het werk verder dan administratie. Peter kijkt graag mee naar het grote plaatje en geeft bedrijfsadvies, op allerlei vlakken. Dat kan bijvoorbeeld gaan over lastige financieringen van ambitieuze projecten, maar ook over uitbreiding van een restaurant en wat daarin handige stappen zijn. En hoe dat dan werkt? “Zo’n idee valt me dan gewoon binnen,” aldus Peter. Weer dat simpele antwoord en zo eenvoudig is het ook wanneer je Peter ergens bij betrekt. Geen gedoe er omheen en geen ingewikkelde constructies. Wel een advies dat wordt gegeven vanuit jarenlange ervaring en scherp inzicht. Je kunt er gelijk mee aan de slag.

Het is niet verrassend dat Peter het belangrijk vindt dat je dicht bij jezelf blijft in wat je doet. En daarom is hij ook enthousiast over hoe de Flavo Group is ingericht (zowel qua interieur als bedrijf en personeel). “Het kantoor is zoals we zijn. Dat zie je ook aan onze vergaderkamer. Het is knus en niet van dat saaie wit met een glad bureau. En die mooie trap, die is gemaakt door een bedrijf waar we vaker voor werken. We vinden het belangrijk dat we onszelf kunnen zijn in ons werk. Je zult mij niet betrappen in een pak met een stropdas. Wat dat betreft moet je me nemen zoals ik ben. Maar datzelfde geldt dus ook voor onze cliënten. Die kunnen hier gewoon in hun werkkleding terecht – ja, ook als die werkkleding toevallig wél een net pak is. We behandelen iedereen gelijk en dat vind ik heel belangrijk. En minstens zo belangrijk vind ik dat we mensen vertellen waar het op staat en van zo goed mogelijk advies voorzien. Zelf ga ik daarbij meer voor de grote lijnen en het is heel fijn dat Geert op zijn beurt weer heel veel oog heeft voor details.