Walter

De goedlachse Walter Walhout is begin 2023 bij ons in dienst gekomen. Na jarenlang in de sector Transport en Logistiek te hebben gewerkt ging het een beetje kriebelen bij Walter om toch nog eens een andere uitdaging aan te gaan. Die heeft hij gevonden bij de Flavo Group en zoals hij zelf aangeeft: “De Flavo Group is geen doorsnee bedrijf, al bij de kennismaking ervaarde ik een openheid die ik prettig vond en goed bij mij past. Met mijn ervaring in het verzuimmanagement een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het bedrijf en haar klanten, terwijl er ook alle ruimte is om desgewenst nog verder te ontwikkelen binnen andere facetten van human resources.”

In 1998 is Walter naar Noord-Nederland verhuisd om daar deel te nemen aan een arbeidsmarktproject om werkloze en arbeidsongeschikte chauffeurs te herplaatsen. Met de invoering van de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) in 2002 is hij specifiek voor de sector Transport en Logistiek in deze regio gaan werken als adviseur verzuim. De sector wilde toentertijd met de invoering van de WVP eigen specialisten met kennis van de branche om werkgevers en werknemers te ondersteunen met alles rondom verzuim. “Het was een hele nieuwe uitdaging en een hele mooie omdat ik geloof in een branchespecifieke aanpak.

Enkele jaren later kreeg Walter de kans om bij dezelfde werkgever het verzuimmanagement vorm te geven in de regio Zuidwest Nederland zodat hij ook de kans kreeg om terug te keren naar zijn Zeeuwse roots. Wanneer Walter praat over Zeeland wordt hij direct blij. De rust, mooie omgeving en Zeeuwse dialecten vindt hij het allermooiste aan Zeeland.

Nu Walter bijna een jaar in dienst is voor de Flavo Group merkt hij nog steeds de openheid die bij de kennismaking al centraal stond. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij de Flavo Group. Ik was gewend als regioverantwoordelijke veel individueel te werken en nu zit ik vaker op kantoor met een fijn en levendig team. Het leuke bij de Flavo Group is de diversiteit in branches. Van kleine ondernemers in de bouw tot aan klanten werkzaam in de topsport. “Iedere onderneming heeft zo haar uitdaging met verzuim en voor iedere casus is maatwerk vereist. Daar haal ik energie uit en dat vind ik zo mooi aan mijn vak.“ Walter is graag bij de klant op locatie zodat hij de cultuur van de organisatie leert kennen en daardoor beter kan inspelen op de verzuimproblematiek. Daarnaast heeft Walter zin om te gaan bouwen met het team. Niet alleen door in formatie te groeien maar ook door samen met elkaar onze missie en visie op verzuim uit te dragen en door van elkaar te leren.

Walter is graag actief bezig en zit weinig stil. Hij houdt ervan zaken en zijn omgeving te ervaren en te ontdekken en zit regelmatig op de fiets. Ook is er altijd iets te doen in- en rondom het huis dus daar is Walter ook graag mee bezig. Verder ligt zijn passie bij het zeilen, hij heeft jarenlang gezeild en vindt het nog steeds fantastisch.