Mirjam

Met ruim 25 jaar kennis en ervaring op zak is Mirjam bij ons in dienst gekomen om het verzuim team te versterken met haar competenties als verzuimadviseur. Mirjam is oplossingsgericht en rechtvaardig. “Ik denk graag mee met de werknemer en werkgever tijdens de re-integratie. Daarbij kijken we samen naar de mogelijkheden tijdens het verzuim. Het is met name mooi wanneer de werknemer zelf met mogelijkheden komt. Soms moet je daarvoor op je handen zitten om tot het beste resultaat te komen.”

In 1999 is Mirjam het HR-vak ingerold en sindsdien werkt ze niets liever dan op de HR-afdeling. In de afgelopen jaren heeft Mirjam zich voornamelijk gespecialiseerd in verzuimmanagement en het maken van rapportages en analyses. “De passie voor verzuim begon een aantal jaar geleden op het moment dat er bij mijn vorige werkgever steeds meer vraagstukken op gebied van verzuim kwamen te liggen. Als verzuimspecialist kan je echt het verschil maken voor de werkgever en werknemer voor de toekomst van het bedrijf maar vooral de toekomst van de werknemer.” Een bijdrage leveren in de interactie tussen werkgever en werknemer vindt Mirjam het meest waardevol.

"De Wet Verbetering de Poortwachter kent geen geheimen voor mij, ik weet precies wat ik op welk moment moet doen en welk UWV-formulier daarbij komt kijken. Mirjam geeft terecht aan dat een succesvolle re-integratie meer is dan alleen de juiste papieren op tijd invullen. “Een succesvolle re-integratie is voor zowel werknemer als werkgever belangrijk. Terugkeren in arbeidsproces, in een baan die past bij soms blijvende beperkingen en dan ook nog tijdens een kwetsbare periode, dat is een succesvolle re-integratie.” Mirjam ziet werken bij FROM925 als een leerzame uitdaging waarbij ze impact kan leveren vanuit haar rol als adviseur. “Als je al geruime tijd bij dezelfde organisatie werkt, dan is de valkuil dat je gaat Invullen Voor Een Ander. Nu ik aan de slag ga voor organisaties waar ik niet dagelijks aanwezig ben, wordt het een leuke uitdaging om de NIVEA (Niet Invullen Voor Een Ander) mee te nemen. De regie is in handen van de werkgever en werknemer, zij moeten actie ondernemen en ik kan daarin alleen adviseren en ondersteunen.”

Naast verzuimmanagement vindt Mirjam het leuk om zich bezig te houden met het optimaliseren van softwareprocessen binnen organisaties. Mirjam heeft als projectleider ervaring met het implementeren van een groot softwaresysteem. “Je start met kijken wat de organisatie wil bereiken met het systeem, vervolgens verken je de markt en tijdens de implementatie verbeter je werkprocessen. Ik ben een groot voorstander van digitalisering en het structureren van informatie.” In de toekomst zal Mirjam zich dan ook bezighouden met het optimaliseren van ons (verzuim)systeem, zodat wij een totaalpakket kunnen bieden aan onze klant. 

Buitenom werk is Mirjam graag onderweg. Wandelend, fietsend of met haar geliefde elektrische auto maakt ze heel wat kilometers. Zo vertelt Mirjam dat ze regelmatig een duizend kilometer challenge doet waarbij je zo snel en duurzaam mogelijk duizend kilometer probeert te rijden. Daarnaast kijkt Mirjam veel voetbal met haar partner en bezoekt ze het liefst de wedstrijden live. Haar voorkeur gaat uit naar Feyenoord, Liverpool en Bayern-München. Elke wedstrijd die ertoe doet wordt uiteraard gekeken. Doelpunt gemist? Even terugspoelen om toch het doelpunt te zien.

Als team zijn we heel blij dat we Mirjam mogen verwelkomen. Niet alleen door haar geruime kennis en expertise maar ook door haar praktische handigheid. ‘Ik heb ooit wel eens ingebroken in mijn eigen huis. Dus mocht er nog eens wat gebeuren op kantoor, weet ik wel wat handige trucjes.” Mirjam is ook graag bezig met haar handen. Zo geeft ze aan dat ze zich vaak bezighoudt met klusjes in en rondom het huis en haar naaimachine. Voor collega’s maakt Mirjam dan ook regelmatig handgemaakte cadeautjes. Zo heeft ze haar collega en Ajaxsupporter Klaas een schort cadeau gedaan met het logo van Ajax én de tekst ‘hand in hand kameraden’. We zijn dan ook erg benieuwd wat Mirjam voor de rest gaat maken!